lauantai 3. elokuuta 2013

3.8.2013

Yö oli todella myrskyinen ja sateinen ja viereisen laitumen lampaat rääkyivät myrskyn takia.

Aamulla oli aikainen herätys koska samoajat lähtivät vaeltamaan oppaan johdolla vuorille, tarpojat sen sijaan olivat lähdössä Dublinin eläintarhaan.

Aluksi opas selitti erlaisista kartoista ja miten niitä luetaan ja opetti Irlantilaisen navigointitavan. Vaelsimme vuorelle jonka nimi oli Fairy Castle matka kesti noin kuusi ja puoli tuntia. Oppaamme oli hauska ja positiivinen. Maisemat olivat mahtavat ja vuorella tuuli mukavasti. Paluu matkalla näimme kiipeilypusto Zipit:in. Vaellus oli ainutlaatuinen elämys meille kaikille vaikka pientä narinaa kuuluikin.

 
 
Tarpojien kymmenhenkinen ryhmä jonka valvojina olivat Pia ja Niina lähtivät pikkubussilla eläintarhaan. Dublinin eläintarha on Euroopan isoimpia ja nykyaikaisempia. Afrikan eläimille oli rakennettu savannialue, jossa oli kirahveja, seeproja, strutseja, antilooppeja ja sarvikuonoja. Sarvikuonon poikanen oli hyvin leikkisä. Eeva piti erityisesti matelijatalosta. Tutustuimme eläintarhassa myös eläinten biologiaan ja käyttäytymiseen. Välillä kävimme tankkaamassa hampurilaisateriat. Matkamuistomyymälästä ostimme pehmoleluja ja korvapantoja. Päivä meni hyvin leppoisasti.

 
 
Molempien ryhmien päästyä leiriin ruvettiin tekemään ruokaa. Illalliseksi oli riisiä ja trangialla paistettua kanaa sekä paprikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti